dilluns, 6 de gener del 2014

"Ja està tot dit però..." - PAPER NO?



Hola lectors que sou de paper. Si, perquè encara ni ha no?. Sembla, però, que amb lalta velocitat a que tot avança, això del paper deixarà de ser el suport físic de les lletres. Quedarà per a col·leccionistes, per amants i tresorers de literatura. Les properes generacions veuran com a relíquies del passat, fotografies de biblioteques, prestatges plens de llibres de ca els avis, les paradetes d’antiquaris de la Rambla... Les tecnologies –totes- han suposat grans canvis en les societats. Ara no només tenim tecnologies, sinó noves tecnologies que a més a més avancen a velocitats ultrasòniques. Van –això sí- a tort i a dret, no filen prim, avancen caigui qui caigui. El Tronc de Nadal, els Reis Mags de lOrient, el Papà Noel, Santa Claus i lAmic Invisible, a ben segur aniran plens de tablets i e-books per a regalar a petits, grans i molt grans. Això sí, lembolcall pot ser encara sigui de paper o de cartró –amb permís dels plàstics i polivinils. Més botigues “multimedia” i menys quioscos i llibreries. Crònica duna mort anunciada?.
En els catàlegs de decoració desapareixeran els magnífics mobles i prestatgeries destinats a suportar la més variada literatura enquadernada. Menys paper, menys mobles... Els arbres ho agrairan. Vet aquí una conseqüència positiva. Una forma d’aturar la ferotge desforestació artificial del nostre planeta. 
En tot cas conserveu aquests humils fulls plens de lletra, perquè -qui sap si daquí a no gaire- esdevindran arqueologia.
Article publicat a El Correu de l'OP núm XVII - Nov-Des 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada