diumenge, 23 de febrer del 2014

Audiència Pública - Privatització Serveis Públis Municipals - Lleida 14-01-2014

Intervenció de RAFEL BAITG CASTERAD
La raó de ser de les Administracions Públiques es la gestió del bé i l’interés públic. Interès públic que significa la cobertura dels serveis bàsics de totes i cadascuna de les persones que conformen la col·lectivitat. En aquest cas, la de ciutats i pobles
En aquesta òptica, l’Administració Municipal te una importància singular, ja que és la més propera a la persona.
 
Darrera de la pràctica de cedir serveis que afecten a tota la col·lectivitat –sota les més variades formules jurídiques (concessió, gestió interessada, arrendament, etc...) Hi ha diverses raons (per ejemple..):

-         Significa reconèixer la Incompetència i el Fracàs en la Gestió de l’Administració Pública. Que no fracàs ni incompetència dels empleats i empleades públics, sinó dels que prenen les decisions: Els Polítics

-         La Participació en/amb interessos particulars.

L’objectiu de les empreses (segurament legítim) es obtenir beneficis econòmics. No la qualitat dels serveis. El benefici de les Administracions Públiques està en donar resposta a les necessitats de les persones.

Amb la privatització, a més a mes,  es buida l’estructura pública d’empleats i empleades....

Aquest objectiu econòmic fa que estalviïn en despeses, entre d’altres el cost laboral que te com a primera i molt greu conseqüència la precarització de les condicions dels empleats d’aquestes empreses. A la vegada que no fan les inversions necessàries pel adequat manteniment de la qualitat que mereixen els destinataris dels serveis.

El Sistema hauria de passar per  l’Autogestió de tot allò que afecta al benestar de la col·lectivitat, entesa con el conjunt de persones individuals que la formen. Benestar que inclou de manera imprescindible, el gaudir de la cobertura de les necessitats bàsiques, com l’aigua, el sanejament i neteja, l’habitatge, l’urbanisme....aquest en el seu sentit més ampli.


Per veure un resum de les intervencions CLIQUEU AQUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada