diumenge, 4 de maig del 2014

III Aniversari d’ElCOP


Tres anys. No són tres anys qualsevol. Crisi generalitzada. Del sistema? Pot ser en temps de crisi les neurones sactiven duna forma especial. Pot ser. Sempre hi escletxes per a crear. El capficament duna sola persona por arrossegar lactivitat de tot un conjunt de persones. Ara sha posat molt de moda això de lemprenedoria, de tirar endavant projectes sense res a cap de les butxaques. Vet aquí un exemple. Una idea modesta, sense pretensions, ha aconseguit sense estridències que uns quants individus (de un i do) construeixin un producte col·lectiu. I quasi sense adonar-se! Els recursos material –trampa aquí i allà- surten daquestes escletxes que tot sistema te. La saviesa i lart de trobar-les i aprofitar-les està en aquells que volen més que en els que poden.

El resultat –pot ser sí- te un cert matis eclèctic. Això, però, no te perquè ser dolent. Tothom pot dir la seva. I això sí és important: dir, comunicar. Sense condicionants. Molt bones iniciatives moren al intentar fixar línies, criteris. Mantenir aferrissadament el purisme dunes idees provoca un exclusivisme que aboca a una endogàmia que ocasiona lautodestrucció. Per contra, la monotonia del tot val, també provoca avorriment, desgana. Per això cal –ningú sespanti- canviar, obrir nous cicles.

Son tres anys, dinou números (dos nombres primers!) Ara toca renovar-se o morir. Aquelles escletxes shan estretit (fotuda crisi!) Moments daprofitar loportunitat per a fugir de lamenaça i superar les debilitats potenciant les fortaleses. Així és que fent anar aquell conegut exercici del D.A.F.O, podem iniciar (verb més positiu que el dacabar) un nou cicle. Renovar-se o morir.

Llarga vida a ElCOP
 
Publicat a "El Correu de l'OP" Especial III Aniversari - Abril 2014 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada