diumenge, 19 d’agost del 2012

La crida de La Quera: Que hi ha algú?

La Quera va florir el 14 d'abril passat en plena primavera. Des del primer dia, el setmanari va aparèixer als quioscos amb la voluntat d'oferir a les terres de Lleida un nou mitjà de comunicació, amb l’esperit crític i l'humor com a principals eines d'expressió. Malgrat ser conscients de la difícil conjuntura econòmica, política, social i cultural, La Quera arrenca empesa per la necessitat latent a Ponent d'una alenada d'aire fresc en el camp de la informació i de l'opinió.

Sabíem que elaborar un setmanari des del poble i per al poble en ple segle XXI, sense cap mena de suport institucional ni subvenció pública (al considerar que subjugarien l'ànima pura del projecte), significava una empresa quimèrica de dimensions pràcticament utòpiques. Tanmateix, La Quera ha aconseguit, amb les seves catorze publicacions, ser una realitat al carrer durant tres mesos, en els quals ha demostrat que encara és possible esquivar els grans grups de pressió i exercir el dret a la lliure informació (un dret que, avui dia, es troba sota el jou dels poder fàctics dominants).

En aquest punt i, amb l’aturada de les vacances estivals, La Quera demana el suport necessari per continuar sortint en format paper. Les vicissituds actuals, de sobres conegudes per tothom, fan del tot imprescindible el vostre ajut per a la supervivència del corc de Ponent, ja sigui en forma de subscripcions, amb donacions en concepte de petit mecenatge o amb la contractació de publicitat. Confiem en aquest cop de mà per tal que La Quera pugui ser de nou amb vosaltres el mes de setembre amb els deures fets. Amb un format renovat i a tot color, amb noves col·laboracions literàries, nous il·lustradors, més exclusives, més continguts i més reportatges. Gràcies al treball desinteressat de moltes persones, podem omplir cada cop més planes. Tot plegat, amb la sàtira i l’humor que ens caracteritza.

Entenem que la responsabilitat de La Quera és, avui més que mai, continuar al vostre costat. Sou molts qui ens heu demanat quan tornarà. Volem tornar! La Quera no es vol amagar enlloc en aquests moments tan crucials. Aquest setmanari manté intacte el seu compromís d'explicar i d'interpretar tot allò que esdevé a Ponent de forma desimbolta i des del prisma del rigor i la llibertat d'expressió. Com hem fet durant el primer trimestre de vida, des de la humilitat, volem continuar publicant allò que ningú gosa dir. Tanmateix, necessitem saber que hi sou. I, per descomptat, ens cal el vostre suport.

Companyes i companys, La Quera es converteix, ara sí, en una qüestió de militància. Per aquelles i aquells que voleu un nou mitjà de comunicació a Lleida i província diferent i directe, per aquelles i aquells que creieu necessària una informació de primera mà sense cap manipulació ni sedàs, per aquelles i aquells cansats i avorrits de les capçaleres tradicionals i previsibles, per aquelles i aquells que us agrada sortir del quiosc amb una rialla a la boca. Aquí ens teniu i aquí ens tindreu, si ens feu costat. Poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint al lloc web www.laquera.cat o bé mitjançant el correu electrònic laquera@laquera.cat o bé trucant a Pagès Editors (973 236 611) i us informarem com materialitzar el vostre suport. La Quera us està trucant. Aquesta és la nostra crida: Que hi ha algú?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada